Gedachtegoed

Wij hebben ons laten inspireren door de vele schrijvers - in het bijzonder door Niklas Modig - die hebben gepubliceerd over Lean, Agile, Scrum, Innovatie, Leiderschap, Continu optimaliseren, Operational Excellence, Trainen en Coachen. 

In onze methodiek 'Werk met Voocuz', die we in de afgelopen 10 jaar hebben ontwikkeld, zitten deze elementen verweven en alles wat we hebben geleerd van de vele mensen die we hebben begeleid in de  afgelopen jaren. Ook die best practices en inzichten zitten verwerkt in onze methodiek.
Eén van de kenmerken van onze methodiek zijn de duidelijke spelregels die we hanteren. 


  • Afspraak is afspraak. We maken telkens duidelijke afspraken en daar houden we elkaar aan!
  • Aanraken is afmaken. We gaan met één ding tegelijk aan de gang en maken deze af voor we ergens anders mee beginnen.
  • Laten uitspreken en niet doorheen kletsen. Als we luisteren met de intentie om de ander te begrijpen, komen we verder. En, we spreken niet door elkaar, want als we door elkaar spreken, horen we niet alles en missen we zaken.
  • Op tijd starten en op tijd stoppen. Als we allemaal goed voorbereid en op tijd komen op een afspraak kunnen we meteen beginnen en ook op tijd stoppen. Dan ben je ook op tijd voor je volgende afspraak.
  • Regel nummer 6. Neem jezelf niet zo serieus. Neem je omgeving, bijvoorbeeld je klanten en collega's, wel serieus. Relativeer!

Boekentips